Pasta med krämig kyckling och basilikasås
|
Skriv ut recept
|
Lägg till i shoppinglistan
Det här receptet ligger i din shoppinglista
|
Det här receptet har lagts till i ditt veckoschema
|
Du behöver inte sakna pasta bara för att du har valt att äta LCHF! Den här pastan kommer att göra succé vid middagsbordet.
Portioner | Förberedelsetid | Tillagningstid |
4 | 20 | 20 |
Portioner | Förberedelsetid |
4 | 20 |
Tillagningstid |
20 |
Ingredienser
- LCHF-Pasta
- 4 st ägg
- 0,5 dl fiberhusk
- 125 gram Philadelphiaost original
- salt
- Pastsås
- 2 st Kycklingfilëer
- 3 dl grädde
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 dl färska basilikablad
- 1 tsk Paprikapulver
- salt
- Peppar
- 1 msk smör att steka i
- 2 msk kycklingfond
Portioner:
Ingredienser
Portioner:
|
Instruktioner
Pasta
- Rör ner äggen i en skål och vispa pösiga. Tillsätt Philadelphiaost, fiberhusk och salt. Platta ut degen på ett bakpapper på en plåt. Lägg ett inoljat bakpapper ovanpå (med oljan nedåt) och kavla ut degen. Grädd i 150 graders ugn i ca 10 min. Låt svalna lite och skär sedan pastan i strimlor.
- När du ska skära pastan i strimlor är det lättare om man viker ihop degen och sedan skär tunna strimlor. Det går snabbare också!
Pastasåsen
- Fräs den hackade vitlöken i smöret. Tillsätt strimlad kyckling och stek tills den har fått en fin yta. Tillsätt grädde, salt, peppar basilika och droppa i lite kycklingfond. Låt puttra ihop och dofta på lite paprikapulver. Servera den färska pastan med den krämiga såsen, dekorera med några basilikablad. Njut!
Dela det här receptet