Äntligen! Jag äter LCHF igen. Fjärde dagen och det känns hur bra som helst! Eftersom det här inlägget blir det första här på MIN LCHF så kan jag ju berätta att jag tidigare åt LCHF i 4 månader och gick ner ca 8 kg. Det kändes helt underbart. Men så en helg så tänkte jag ”bara” äta lite chips. Och då var det kört. In med de dåliga vanorna igen!  Men nu, nu ska jag inte hamna där. För LCHF innebär underbart god mat och man mår så bra och det har jag längtat efter. Självklart kan man göra felaktiga val eller ibland medvetna felaktiga val och det behöver inte innebära någon katastrof, men fortsätt bara nästa dag igen. Här på min LCHF så vill jag samla en massa bra information, recept och tips! Och jag hoppas att  ni också vill dela med er av era goda recept! Tanken är att man ska slippa leta efter sina favoritrecept – och att man också kan göra en veckomatlista/shoppinglista här! Det har jag nämligen saknat.

I morse startade jag dagen med ett glas vatten med citron i (alltid!) sedan ett ”fettkaffe” – kaffe med grädde och 1 msk cocosolja plus lite kanel och sedan rökt skinka inlindad i ost – gott! Till lunch blev det blomkolsris (bara att riva, och jag kokade det inte ens idag) blandade ihop med korv stroganoff gjord på falukorv med hög kötthalt, tomatsås och grädde – basilika och kryddor. Supergott! Jag räknar inte innehåll. Och vissa dagar äter jag strikt medans andra dagar blir mer liberala, för mig är summan av kardemumman viktigast.

Har varit lite svårare idag däremot, suget har funnits där. Speciellt eftersom jag inte hade någon lunch klar heller. Att man har planerat sin mat och framförallt har allting hemma, det kan vara rätt avgörande de första dagarna om man inte är fri från sockersuget eller är van. Det är lätt att kolla in det goda brödet som övriga i familjen äter. Men ladda även upp med ostkuber och skinka om det skulle bli för svårt. Jag har ätit lite 70% choklad också, då dämpas sötsuget rejält. Tänk att man genast efter tre och en halv dag känner sig lättare. Yes, jag är på G igen!

Det vore kul om ni delade en massa goda recept här på sidan också! För det ekar tomt på recept! Naturligtvis får man hänvisa till sin egen blogg i slutet på receptet – om man vet att man kan dela med sig av bra information om LCHF (om du inte skriver för/representerar ett företag, då får du första kontakta mig så att vi kan göra ett upplägg för det och även skriva in att du representerar ett företag) – alla tips är välkomna och det behöver vi som en push på vägen, vilket mål man än har med sin LCHF.

dethararjag_karin IMG_3202